Szocio

Hajléktalanok, menekültek, mélyszegénység, társadalmi felelősségvállalás. Oknyomozás a magyar szociális szférában, minden, amit nem akartál tudni.

médiapályázat

Roma újságíróknak hirdetnek pályázatot „Az én Európám” címmel

Az Euro-atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány (CEID) az európai parlamenti választásokra készülve pályázatot hirdet roma újságírók számára „Az én Európám” címmel. A pályázatra jelentkezhet minden roma újságíró.

Pályázni lehet 5-10 ezer karakter hosszúságú, magyar nyelvű cikkekkel, műfaji megkötésektől mentesen, de előnyben részesítik a riportokat, a kutatáson alapuló elemzéseket, illetve személyes hangú esszéket.

A pályázatra 2-4 perces videós anyagokat (Vlogot vagy rövid videóriportot) is várnak.

A kutatási téma kettős: egyrészt annak feltérképezése, hogy mit jelent jelenleg a szerző és az általa ismert roma közösség számára Magyarország európai uniós tagsága, illetve mit vár(ná)nak az Európai Uniótól.

Hol tehetnének többet az uniós intézmények, hogyan integrálódhatna a roma közösség jobban az Európa Unióba, miként élhetne jobban a tagság adta lehetőségekkel?

A pályázatokat április 15-ig várják a [email protected] címen. Az első helyezett 100 ezer, a második 70 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forint jutalmat kap. A pályázatot az Európai Parlament támogatja.

Kiemelt fotó: Håkan Dahlström

Megosztás